Lav - maj 2015.

Lav

Posao: Mada vašem temperamentu strpljenje nije jača strana, sada možete naučiti baš lekciju strpljenja i tolerancije koja će vam značiti više nego sve ostale lekcije zajedno. Naime, Saturn je u savezu sa Uranom i vašim Suncem i bliže se vatrenom trigonu, a kroz vašu kuću nada želja i planova prolazi njen vladar Merkur od 2. maja direktivnim, a od 20. maja i retrogradnim hodom, pa od vas zahteva preispitivanje, svesesnost i strpljenje. Oni koji su među vma sigurni u svoj izbor posla, karijere i profesije, mogu imati utisak da sve dolazi na svoje mesto i da se njihov položaj i finansije osiguravaju i dolaze u mnogo stabilniju poziciju.

Ljubav: Nekada nam se ne dopada sve što vidimo i osećamo kod svojih dragih, ali je najveća vrlina u ljubavi prihvatiti sve nesavršenosti naših voljenih. Kako Saturn ide petom kućom, njegovo će ispoljavanje uveliko zavisiti od generacije kojoj priradate. Tako će se oni sasvim mladi, koji imaju tek oko dvadesetak godina, prvi put vrlo ozbiljno zaljubiti, ali će u ovom mesecu, posle 8. maja imati i prvi test, odnosno suočavanje sa manama i nedostacima svoje voljene osobe, jer će Venera tranzitirati vašim dvanaestim poljem.

Zdravlje: Regerativni Pluton se odvažno šeta vašim poljem zdravlja, budeći vašu skrivenu genetiku, ali i mehanizme za samoizlečenje koje niste ni znali da imate u sebi. Lav na ljuskom telu upravlja srcem, pa nije retkost da vas smatraju najsrčanijim znakom koji može da se izbori sa raznim vrstama nedaća i iskušenja nu pogledu zdravlja. Najveći neprijatelj zdravlja može da bude strah od bolesti, a vi ćete naučiti mudrost savladavanja tog straha baš tokom maja.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Pogledajte još

Ovan - maj 2015.

Ovan

Posao: Do 22. maja Sunce tranzitira vašom kućom novca, a vaš vladar Mars mu pravi društvo do 14. maja pa ćete biti okrenuti sticanju, trošenju novca i načinu da trajno poboljšate svoj materijalni status.

Saturn vas opominje da možete postići sve što želite, ali samo ako budete marljivo učili i dobijali znanja od stručnjaka, kao i da se ne nadate da improvizacije bilo koje vrste, mogu zameniti pravo znanje. Odrecite se nekog sitnog, a potpuno nevažnog zadovoljstva, ostavite novac na štednju i gradite svoju sigurnost.

Ljubav: Sve zasluge i rezultati dođu i prođu, a porodica ostaje. Vi ste veliki emotivac, mada vaša ljubav ponekad zna i da zaboli, jer ste autoritativni i vrlo kratkog fitilja. Nasuprot tome, ovog meseca ćete pričati više i biti iskreniji, a od 8. maja ćete sve učiniti da otvoreno kažete šta vam to zaista smeta u vašoj porodici i koliko želite da podelite odgovornosti za sve segmente vašeg života. U redu je ako muškarac ponekad uradi nešto na uređenju kuće, ili provede dan sa decom, a žena se posveti karijeri.

Zdravlje: Jupiter i Saturn raspiruju vaš hedonizam koji inače nije za zanemariti. Tako ćete primetiti da vam je apetiti porastao do neslućenih razmera i da jedete iz čistog hira, a ne potrebe. Od pogleda na brojke na vagi, spopašće vas muka, jer je izvesno da ste tokom zimskim meseci, braneći se neraspoloženjem i nezadovoljstvom, nabacili podosta težine. Vaš problem može izlečiti samo vežbanje i ništa drugo, jer niste ljubitelj isrpljujućih dijeta, pa patike na noge i napred.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Bik - maj 2015.

Bik

Posao: Kada je vladavina vašeg solarnog znaka u pitanju, u retkim slučajevima to ne bude sjajno za vas.

Ove godine, dragi Bikovi, očekuje vas dosta lepih i prijatnih iznenađenja.

Do 14.maja Mars boravi u vašem znaku, mada je on tu u padu i ima slabo dejstvo, ispoljava se kroz smanjenje agresije i postojana, trajna rešenja aktuelnih problema. Venera, vaša vladajuća planeta je do 8.maja u znaku Blizanaca, a potom ulazi u prijateljski znak Raka, dajući vašim mislima polet i želju da sve bude usmereno na sigurnost, sreću i zadovoljstvo onih sa kojima smo povezani.Svi će vas tražiti i svima ćete biti potrebni, ovo je kao vaših pet minuta slave.

Ljubav: Već neko vreme imate utisak, ukoliko ste u dužoj i stabilnoj vezi da vas partner ima potrebu da se više druži sa drugim osobama, nego ranije. Kao da ste mu dosadili, ili vam se čak čini da ste previše posesivni. To će početkom meseca biti baš izraženo, jer vaša vladarka boravi u vragolastim Blizancima, a to uvek znači da vaša voljena osoba kod vas pobuđuje sumnju zbog kontakata i flertova sa drugima.Biće vam potreban dokaz vernosti vaše voljene osobe. Ako ste sami, dočekaćete 8.maj i ulazak Venere u Raka kao nešto što ste dugo čekali, jer vam daje mogućnost upoznavanja sa osobom koja funkcioniše i razmišlja kao vi.

Zdravlje: Ove godine je prolazak Merkura i Venere kroz znak Blizanaca, upravo u mesecu maju, kada je najsnažnije buđenje vegetacije i kada većina biljaka doživljava svoje buđenje iz zimskog perioda mirovanja.Kako Blizanci na ljudskom telu upravljaju bronhijima i plućima, jasno je da i reakcija na prirodne alergene može biti izraženija. To se naročito može desiti pripadnicima znaka koji već imaju izražene tegobe.Ne treba se plašiti ako alergije niste imali do sada.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Blizanci - maj 2015.

Blizanci

Posao: Možete biti sigurni da ćete biti najpričljiviji znak horoskopa u maju.

Vaš vladar Merkur  će u sledećih gotovo dva meseca boraviti u vašem znaku, pa to zasigurno donosi mnoštvo ideja, priča i kontakata.

Loše je ako sve to ostane samo na pričama i lepim planovima i željama, a malo toga praktično realizujete i prenesete na dela. Na vas najmanje opominjuće dejstvo može imati i retrogradno kretanje vašeg vladara, može samo da vas presliša, preispita koliko ste sposobni da istrajete u svojim odlukama.

Ljubav: Bićete okruženi prilikama  za vezu, i ako ste slobodni, iako niste. Mnogo onih koji će želeti vezu i kontakt sa vama, može kod vas stvoriti osećaj da ste vredni boljeg partnera, nego što je vaš, pa da okrenete leđa onome ko vas iskreno voli,a upustite se u krajnje zanimljivu avanturu koja ima vrlo neizvestan kraj. Počeće da vam se udvara osoba koju svi smatraju poželjnom po svim kvalitetima koje poseduje, naročito posle 8. maja. Prihvatite samo ako ste iskreni i ako čvrsto i nepokolebljivo verujete da tu osobu možete voleti na duge staze, jer Venera u Raku govori o jednoj vrlo osećajnoj i ranjivoj prirodi.

Zdravlje: Ovaj mesec će vam izgledati kao osveženje posle nekoliko meseci borbe sa virusima, prehladom, svim mogućim problemima sa zdravljem. Kao da će vas toplije vreme i Sunce napuniti energijom kakvu dugo niste osećali  i doneti vam dobar osećaj i dobro zdravlje. Šetnje u prirodi vam mogu mnogo značiti kako za apetiti i zdravlje, tako i za osećaj da se punite energijom prirode.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Rak - maj 2015.

Rak

Posao: Venera koja vlada dvema značajnim kućama vašeg horoskopa, kućom doma i porodice i prijatelja, planova i nadanja, ulazi već 8. maja u vaš znak i donosi, kao posle dugih suša, ili kiše, dobre vesti na polju posla i egzistencije. Dobićete potvrdu da su svi vaši napori koji su vaš umnogome opteretili, a nisu vam donosili značajne rezultate, sada primećeni i da konačno možete računati na plodove svog upornog rada.

Ljubav: Imali ste teških trenutaka u ljubavi, a sada se osećate odlično i znate da su to samo prolazna iskušenja koja su vašu vezu ojačala. S vremena na vreme dođu neki meseci, ili periodi koji nas smire i učine nam život lepšim, a znamo da zbog takvih trenutaka, vredi živeti i voleti. U vašem domu, porodici, ili vezi, zavisno od toga kojoj generaciji pripadate, konačno vlada harmonija, a vi se osećate odlično. Moguće je da se zaljubite, čak iako niste u vezi odnedavno.

Zdravlje: Ako nađete način da kanališete svoju energiju i prestanete da budete zabrinuti, anksiozni i tužni, bićete jako zadovoljni svojim opštim stanjem. Ukoliko se ne možete pohvaliti dobrim načinima borbe sa nervozom, osretićete čitavu lepezu posledica nervoze, kao što su poremećaj spavanja, apetita, promene raspoloženja koje mogu biti prilično nagle i dramatične. Zato nađite samo svoj put ka smirenju duše i tela.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Devica - maj 2015.

Devica

Posao: Ne stidite se da priznate da želite promenu za sebe i svoje bližnje, za svoj status u poslu, za materijalnu i egzistencijalnu situaciju u kojoj se nalazite. Tako će vam se posle 8.maja ukazati prilika do dođete do željenog radnog mesta, pozicije, posla, a kako ćete je vi iskoristiti, zavisi od vas, jer , kao u svakoj priči I kod vas će biti suprotstavljena energija Merkura u Blizancima, u kvadratu sa vašim znakom, pa će biti najlakše da odustanete . Najlakši put nije uvek i najbolji i vi to znate.Kako težite perfekciji, pravi je trenutak da date sve od sebe pokazavši svim vašim pretpostavljenima zašto treba posao da daju baš vama, a ne nekom drugom.

Ljubav: Ne volite previše iracionalne strasti u svojim vezama, jer vam treba sigurnost i poverenje da biste se osećali dobro. Tako će ovaj mesec, u skladu sa buđenjem prirode I željom da volite, jer  Sunce budi u nama želju da volimo i uživamo u tome, u vama probuditi skrivene potencijale za lepu ljubavnu priču. Ne želite da budete u vezama koje će vas iscrpljivati, bilo mentalno, bilo emotivno, a baš jednu veliku stabilizaciju ćete doživeti tokom ovog maja, naročito kada Venera ponosno ušeta u znak Raka.

Zdravlje: Telo nam šalje poruke o tome šta ga muči, a za znak Device važi da ponekad u strahu za svoje zdravlje znaju preterati I da se lako prepuste hipohondriji i autosugestiji. Zbog hoda Saturna kroz polje analogno četvrtom koje govori o naslednim zdravstvenim problemima, ali i hroničnim tegobama, samo ako imate neke hronične tegobe, kontrolišite ih tokom ovog meseca maja. Svi ostali mogu uživati u dobroj formi.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Vaga - maj 2015.

Vaga

Posao: Jedan od dualnih znakova ste svakako vi, ne bije vas uzalud glas da ste jako neodlučni. Sada će već od 2. maja do izražaja doći baš ta vaša osobina, jer će Merkur hodati znakom dualnih, ali prijateljskih, vazdušnih Blizanaca. On će sve Vage navoditi na zaključak da je došlo vreme da se između dve mogućnosti u poslu, ili karijeri, najzad moraju odlučiti. Preporuka zvezda je da odluku donesete pre 20. maja, kada će retrogradnost hoda kroz Blizance uzrokovati jedan korak napred, a dva unazad u vašim poslovnim ciljevima.

Ljubav: Nije da vi ne volite da imate ljubavnu vezu,ali ste u poslednje vreme naročito zbog uticaja pomračenja Meseca u prethodnom mesecu, nekako preosetljivi i pesimistični. Posle 2.maja će vam se javiti osoba koja jeste ona najvažnija u vašem životu, bilo da je to prvi put da ulazite u vezu, ili da ste već imali neku priču iza sebe. Izbor šta ćete učiniti je samo vaš, ne osvrćite se na savete i mišljenja drugih, koliko god da su iskrena i dobronamerna. Ako ste srednjih godina, posle 8.maja ćete biti suočeni sa potrebom da podelite odgovornosti i obaveze oko svoje porodice. Primite ponuđenu pomoć, bez ustezanja, jer zaista vam je potrebna.

Zdravlje: Oporavak od hladne i duge zime, silnih virusa i prehlada je tokom maja izvestan. Ni jedna kuća horoskopa nema samo dobro, ili samo loše značenje, pa je vladavina znaka Bika, iako vaše osmo polje, u isto vreme i moguća bolest, ali i regeneracija i obnova. Pustite, tokom ovog maja da vas leči priroda, što se više opustite u prirodi, to ćete se bolje i lepše osećati.Kad god ste napeti, ne posežite za tabletama, kofeinom, bilo kojim drugim sredstvom, nego samo za čistom prirodom.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Škorpija - maj 2015.

Škorpija

Posao: Vama je ovaj mesec ono što možemo zvati suočavanje sa realnošću, koliko god ono neprijatno bilo. Tako već dugo poslujete sa gubicima, ili čekate bolja vremena, ali ona stižu izuzetno sporo. Budući da kroz vaše osmo polje tranzitira Merkur koji će u prvim danima maja imati opoziciju sa Saturnom u vešoj kući novca, bilo bi dobro da svoje troškove svedete na minimum, a svoje planove na skromne, realne i ostvarive. Sve što želite, a nemoguće je imati slabi vašu energiju i dovodi vas u situaciju bespotrebnog trošenja snage i volje.

Ljubav: Koliko god da su poslovne prilike realne, bez nekih velikih uspona ili benefita, toliko je maj, po tradiciji, vaš mesec ljubavi i braka, jer Sunce tranzitira vašom sedmom kućom. Kako vladarka vašeg braka od 8. maja ulazi u vodeni znak Raka, to će razumevanje između vas i vašeg partnera svakog dana rasti i biti bolje, nego do sada. Možda ste tokom prethodnoh meseci, imali nekih razmirica koje ste shvatili kao znak da možda i ne treba da nastavljate, ali ćete sada biti učvršćeni u odluci da je baš ta osoba, vaš pravi izbor. 

Zdravlje: Brižljivo i redovno provetravajte prostorije u kojima boravite, čak i na poslu, jer se u prostorijama u kojima redovno boravi više ljudi, zadržavaju grinje, a 80 procenata sobne prašine čine ćelije ljudskih tela. Dakle, čist vazduh je osnova higijene vašeg života. To isto se odnosi i na šetnje i boravak u prirodi, osim ako nemate neke alergije povezane sa prirodom. Inače, imaćete blago povećanu potrebu za snom, pa nađite dovoljno vremena za san.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Strelac - maj 2015.

Strelac

Posao: Savet meseca maja je da se uzdržite od novim poslovnih ugovora, jer oni vam mogu doneti dosta napora u realizaciji. Početak maja je u znaku opozicije Merkura iz vašeg polja partnerstva, sa Saturnom iz vaše prve kuće. Ovakav aspek od vas zahteva mudrost i odgovornost u proceni realnih okvira vašeg poslovanja i nikakve preambiciozne, entuzijastične i optimistične procene.Zato, ako baš morate dda potpisujete dokumente i ugovore, jer vam je to u opisu posla, znajte da posle 20. maja treba tri puta da pročitate svaki pasus da ne biste pravili greške.

Ljubav: Prava ljubavna priča će vam se dešavati tokom maja, a koliko ćete vi zbog nje biti zadovoljni, imaćete priliku da dokažete sebi i svima oko sebe. Čućete ono što odavno želite da čujetei saznati ono što ste želeli saznati. Jedna osoba koju i sami osećate da nije slučajno zakoračila u vaš život , uveriće vas da zaista postoje dve srodne duše koje treba da se nađu u ljubavi i vezi. Zato budite spremni da ono čemu se nadate, prihvatite posle 8. maja, da obećate vernost, donesete odluku o proširenju porodice, ili uđete u zajednički život. Toliko ćete strasti osećati da ćete se posle 22. maja pitati kako je moguće da iako nije prvi put, proživljavate sve toliko intenzivno. 

Zdravlje: Vi ste vatreni znak, a to znači da imate energije napretek. Kako sve manje vremena imate da se posvetite nekoj organizovanoj sportskoj aktivnosti, nađite načina da mudro odradite nešto za sebe i da trenirate sami i baš rekreativno, ako treba. Hedonizam koji diktira Jupiter, treba da bude pod kontrolom, pa vodite računa koliko i šta jedete, jer se bliži leto i treba obući kupaći kostim, a ne biste voleli da vam on ne stoji odlično, kao i ranije.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Jarac - maj 2015.

Jarac

Posao: Mesec koji ćete pamtiti po stalnom vraćanju na iste poslove, revidiranju, kontrolisanju i proverama i to baš onda kada mislite da ste sve završili kako treba. Takav će za vas biti ovaj maj. Budite spremni da svakom deliću komunikacije, a naročito pisanoj, ili elektronskoj reči, date zasluženi značaj. Sada će biti prilike da ako niste ranije uspeli da dokažete neku svoju ispravnu odluku, baš to učinite, naročito posle 8. maja, ali samo ako ste zaista bili u pravu. 

Ljubav: Za vas često kažu da ste radoholičar, što baš i nije potpuno tačno, jer noiste vi toliki radoholičar koliko ne možete da se opustite ako znate da posao ne ide kakko treba. Vaš partner će ovog meseca, iamti suparnika u vašem poslu i to će pobuditi otvoreno negodovanje s njegove, ili njene strane. Posle 8.maja će se vaša voljena osoba silno truditi oko vas, što će kod vas buditi lepa osećanja, ali kad god budete želeli još malo vremena da se potpuno posvete vama, nailazićete na otpor i protivljenje. 

Zdravlje: Već dugo niste bili na nakim ozbiljnijim analizama, a sada je odličan mesec za to. Merkur tranzitira vašim poljem zdravlja, nudeći ne samo pravu dijagnozu, nego i prave savete za zdravlje. Tako se možete potpuno osloniti na savete stručnjaka i pokušati da promenite vaše životne navike i odnos prema zdravlju. Malo pojačane reumatske tegobe mogu imati stariji pripadnici znaka, ali i to je moguće ublažiti banjom, ili masažom.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

Vodolija - maj 2015.

Vodolija

Posao: Dobar plan je početak svakog posla i pre nego što počente da nabrajate razloge protiv neke svoje ideje, razmislite kako samo do vas zavisi da se izborite za više novca, samostalniji položaj i bolje radno mesto. Uran od vas traži rezove koji vas lišavaju suvišnih tereta, a Merkur koji u vašem znaku ima odlično mesto, već 2. maja ulazi u vaš prijateljski znak Blizance, nudeći vam mogućnost da napravite svoju prijateljsku i poslovnu mrežu, da radite ono što volite i da budete spremni da se uhvatite ukoštac sa svim zastarelim protivljenjima svim inovacijama koje ćete učiniti.

Ljubav: Većim delom meseca maja ćete se pitati šta vam se to dešava, pa ste toliko emotivni, jer ste inače najosobeniji, čak i najusamljeniji znak horoskopa. To svakako nije slučajnost, jer će vam se baš tokom ovog maja, naročito posle 8.maja ukazati šansa da na poslu, ili nekoj situaciji usred radnog vremena osetite impuls da je vremeza neku vezu, sad, ili nikad, došlo. Posle 22. maja će vas obuzimati romantična i sentimentalna osećanja, a moguće, i zov prošle ljubavi. Da li ćete podleći iskušenju i učiniti prvi korak ka ljubavi vašeg života, po ko zna koji put, zavisi od vašeg instikta.

Zdravlje: Kućom vašeg zdravlja se od 8.maja kreće Venera i daje vam dobro raspoloženje i priliku za harmonizaciju duha i tela, pa će za vas važiti istina da se unutrašnje zadovoljstvo vidi i spolja. Lepo raspoloženje i osećaj da je sve onako kako biste želeli da bude, daće vam snagu i vitalnost pa ćete iamti priliku da svojim prisustvom pomažete i bliskim osobama koje nisu u tako dobroj formi kao vi. Kako ste vi najnesebičniji znak, godiće vam da lečite ljude svojom pozitivnom energijom.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31

LISA video
Glamurozna proslava jubilarnog 500.broja magazina Story

Povodom jubilarnog 500. izdanja magazina Story, organizovana je glamurozna proslava u klubu...
STORY VIP NATKUVAVANJE: Ko najviše jede, a ko je najbolji kuvar?

U TC Ušće održano je STORY VIP NATKUVAVANJE, a svoje varjače su ukrstile poznate ličnosti sa...
Kontroverze u vezi s vakcinacijom: Šta je istina?

Kako to što roditelji sve češće odbijaju da vakcinišu svoju decu utiče na kolektivni imunitet?...
Vratite telo u ravnotežu

Jumeiho terapija je prirodan način lečenja pomoću 100 zahvata rukama, čime se težište tela...
Posna slavska trpeza: Recepti kojima ćete zadiviti goste

I bez jaja, mesa i masnoće, jela mogu biti ukusna i lepo aranžirana. Kako veliki broj Srba slavi...