Karamel oblande

Ukus omiljenih dečijih bombona i miris svežih bakinih kolača: kulinarska nostalgična poslastica!

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci:

  • veće pakovanje oblandi
  • 1,5 l mleka
  • 1 kg šećera
  • 175 g margarina
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Brašno i 200 g šećera polako upržite i dodajte mleko. Kuvajte dok se šećer ne istopi. Umešajte preostali šećer i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego za palačinke). Povremeno promešajte. Dodajte margarin i još kuvajte, dok se i on ne istopi. Na kraju stavite mleveni keks. Oblande filujte dok je smesa još vruća. Pritisnite poslednji list oblande nečim teškim da se listovi spoje.

Recepte piše: Milja Lukić

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Najlepše bašte Srbije 2014: vrt u kojem vladaju hortenzije porodice Ćurčić u Čačku

Čitavo proleće, leto i jesen Vladimir i Aleksandra bave se baštenskim radovima, ali zato u...
Najlepše bašte Srbije 2014: bašta za dušu odraslih i veselu igru dece u Aleksandrovcu

Ivan Šundić i njegova porodica napravili su u dvorištu oazu za sve: tu su i letnjikovac i tobogan...
Seka Aleksić: Kada me vređaju znam da se branim

Pevačica Seka Aleksić otkriva da li se Veljku često udvaraju druge žene, na koji način...