Karamel oblande

Ukus omiljenih dečijih bombona i miris svežih bakinih kolača: kulinarska nostalgična poslastica!

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci:

  • veće pakovanje oblandi
  • 1,5 l mleka
  • 1 kg šećera
  • 175 g margarina
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Brašno i 200 g šećera polako upržite i dodajte mleko. Kuvajte dok se šećer ne istopi. Umešajte preostali šećer i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego za palačinke). Povremeno promešajte. Dodajte margarin i još kuvajte, dok se i on ne istopi. Na kraju stavite mleveni keks. Oblande filujte dok je smesa još vruća. Pritisnite poslednji list oblande nečim teškim da se listovi spoje.

Recepte piše: Milja Lukić

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Na snimanju s momcima iz Državnog posla

Ekipa Lise je bila na snimanju serije Državni posao koja se emituje već treću sezonu svakog...
Mina Lazarević: Moj životni tempo može da razume samo onaj ko je non-stop pored mene

Glumica Mina Lazarević govori o tome kako se bori sa mnoštvom obaveza koje joj život nameće, ali...
Seksi ples na šipci kao prevencija raka dojke

Voditeljka Una Senić trenutno radi na projektu koji na nesvakidašnji način pomaže ženama u...
Kako izgleda kada se poznati opuste

Pitali smo poznate kako izgleda njihov lud provod, a evo šta su nam oni odgovorili.
Jelica Raonić: Moja borba sa karcinomom

Dok priča o tome kako se osećala kada je saznala da ima rak dojke, Jelica Raonić govori i kako se...