Karamel oblande

Ukus omiljenih dečijih bombona i miris svežih bakinih kolača: kulinarska nostalgična poslastica!

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci:

  • veće pakovanje oblandi
  • 1,5 l mleka
  • 1 kg šećera
  • 175 g margarina
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Brašno i 200 g šećera polako upržite i dodajte mleko. Kuvajte dok se šećer ne istopi. Umešajte preostali šećer i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego za palačinke). Povremeno promešajte. Dodajte margarin i još kuvajte, dok se i on ne istopi. Na kraju stavite mleveni keks. Oblande filujte dok je smesa još vruća. Pritisnite poslednji list oblande nečim teškim da se listovi spoje.

Recepte piše: Milja Lukić

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Maja Nikolić: Uskršnja čarolija u mom domu

Popularna voditeljka otkriva na koji način se veliki hrišćanski praznik Uskrs obeležava u njenoj...
Seka Aleksić: Volim da se dokazujem

U susret svom 33. rođendanu, folk pevačica Seka Aleksić otkriva šta će poželeti sebi i da li...
Nikola Rađen i Milan Gromilić: Tate za primer

Popularni vaterpolista bio je u ulozi manekena sa ćerkama Ninom i Teom na 24. Fashion Selectionu,...
Isidora Bjelica: Živim kao da mi je svaki dan poslednji

Poznata spisateljica otkriva da su mnogi promenili mišljenje o njoj posle knjige Spas, u kojoj je...
Irina Radović i Aleksa Jelić: Savršeni partneri za hedonizam

Voditelji šoua Ples sa zvezdama fotografisali su se za naslovnu stranu magazina Story café i tom...