Karamel oblande

Ukus omiljenih dečijih bombona i miris svežih bakinih kolača: kulinarska nostalgična poslastica!

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci:

  • veće pakovanje oblandi
  • 1,5 l mleka
  • 1 kg šećera
  • 175 g margarina
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Brašno i 200 g šećera polako upržite i dodajte mleko. Kuvajte dok se šećer ne istopi. Umešajte preostali šećer i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego za palačinke). Povremeno promešajte. Dodajte margarin i još kuvajte, dok se i on ne istopi. Na kraju stavite mleveni keks. Oblande filujte dok je smesa još vruća. Pritisnite poslednji list oblande nečim teškim da se listovi spoje.

Recepte piše: Milja Lukić

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Zabava za celu porodicu u šoping centru Kragujevac Plaza

Poslednjeg vikenda u avgustu magazini Story, Lisa, National Geographic i dnevne novine Kurir...
Ružičnjak ispod Avale

Vodimo vas u mirisnu šetnju kroz ružičnjak Petrović roses u Vrčinu . Na površini od 85 ari...
Najlepše bašte Srbije 2014: Bašta s kaskadama porodice Katić iz Mladenovca

Denivelacije u terenu su rešene podzidima i stepenicama od belog mermera iz kamenoloma Venčac,...
Badi Valastro: Uživao sam u srpskom roštilju

Badi Valastro, zvezda TLC kanala i jedno od najprepoznatljivijih TV lica širom sveta, boravio je u ...
Glamurozna proslava jubilarnog 500.broja magazina Story

Povodom jubilarnog 500. izdanja magazina Story, organizovana je glamurozna proslava u klubu...