Karamel oblande

Ukus omiljenih dečijih bombona i miris svežih bakinih kolača: kulinarska nostalgična poslastica!

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci:

  • veće pakovanje oblandi
  • 1,5 l mleka
  • 1 kg šećera
  • 175 g margarina
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Brašno i 200 g šećera polako upržite i dodajte mleko. Kuvajte dok se šećer ne istopi. Umešajte preostali šećer i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego za palačinke). Povremeno promešajte. Dodajte margarin i još kuvajte, dok se i on ne istopi. Na kraju stavite mleveni keks. Oblande filujte dok je smesa još vruća. Pritisnite poslednji list oblande nečim teškim da se listovi spoje.

Recepte piše: Milja Lukić

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Velnes šejk: Uskusno, zdravo i brzo!

Kako da na jednostavan način napravite prirodni, osvežavajući i hranljivi napitak od biljnog...
Detoks šejk: Vratite instant energiju

Kreativno inovativni kuvar, Toni Radić, objasniće vam kako da za vrlo kratko vreme napravite...
Nina Janković i Jelena Karleuša sa Ivanom Rabrenović za Story dizajnerski mesec

Modna urednica magazina Story Ivana Rabrenović odabrala je iz Šafranove kolekcije atraktivne...
Nikolina Ristović: Ovog leta ću izbeći hrvatsko primorje

Popularna voditeljka otkriva da li baš uvek može da kaže sve što misli u emisiji Bulevar i...
Radmila Manojlović: Ne glumim da sam zvezda

Popularna pevačica priča kako se s vršnjacima provela na proslavi deset godina mature, ističe da...