Karamel oblande

Ukus omiljenih dečijih bombona i miris svežih bakinih kolača: kulinarska nostalgična poslastica!

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci:

  • veće pakovanje oblandi
  • 1,5 l mleka
  • 1 kg šećera
  • 175 g margarina
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Brašno i 200 g šećera polako upržite i dodajte mleko. Kuvajte dok se šećer ne istopi. Umešajte preostali šećer i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego za palačinke). Povremeno promešajte. Dodajte margarin i još kuvajte, dok se i on ne istopi. Na kraju stavite mleveni keks. Oblande filujte dok je smesa još vruća. Pritisnite poslednji list oblande nečim teškim da se listovi spoje.

Recepte piše: Milja Lukić

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Toni Radić: Kako oporaviti organizam nakon slava

Za vreme slava i zimskih praznika je veoma teško odoleti kaloričnim specijalitetima....
Posna slavska trpeza: Recepti kojima ćete zadiviti goste

I bez jaja, mesa i masnoće, jela mogu biti ukusna i lepo aranžirana. Kako veliki broj Srba slavi...
Bašte kao iz mašte

Pogledajte video-snimak i saznajte pobednike ovogodišnjeg Konkursa za najlepšu baštu u Srbiji,...
Danijela Buzurovic: Stefan me oduševljava istim osobinama kojim me i nervira

Lepa voditeljka Exkluziva, Danijela Buzurovic, prica nam o svojim prvim osecanjima koje je osetila...
Najlepše bašte Srbije 2014: vesela starinska bašta porodice Nestorov u Zemunu

Važno nam je da bašta uvek bude lepa zato što je od proleća do zime ona mesto gde u krugu...