Karamel oblande

Ukus omiljenih dečijih bombona i miris svežih bakinih kolača: kulinarska nostalgična poslastica!

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci:

  • veće pakovanje oblandi
  • 1,5 l mleka
  • 1 kg šećera
  • 175 g margarina
  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Brašno i 200 g šećera polako upržite i dodajte mleko. Kuvajte dok se šećer ne istopi. Umešajte preostali šećer i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego za palačinke). Povremeno promešajte. Dodajte margarin i još kuvajte, dok se i on ne istopi. Na kraju stavite mleveni keks. Oblande filujte dok je smesa još vruća. Pritisnite poslednji list oblande nečim teškim da se listovi spoje.

Recepte piše: Milja Lukić

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Posna slavska trpeza: Recepti kojima ćete zadiviti goste

I bez jaja, mesa i masnoće, jela mogu biti ukusna i lepo aranžirana. Kako veliki broj Srba slavi...
Srećna Nova godina: Ko stoji iza naslova koje volite: Lisa, Moj stan i Moja lepa bašta

Upoznajte tim koji priprema sve što čini život: zanimljive vesti, psihologija, uređenje doma i...
Evo šta krije Ulica lipa!

Story je bio na setu gde se snima nastavak uspešne televizijske serije Ulica lipa. Glumačka ekipa...
Toni Radić: Kako oporaviti organizam nakon slava

Za vreme slava i zimskih praznika je veoma teško odoleti kaloričnim specijalitetima....
Bašte kao iz mašte

Pogledajte video-snimak i saznajte pobednike ovogodišnjeg Konkursa za najlepšu baštu u Srbiji,...