Kaneloni s mlevenim mesom

Kaneloni su italijanska testenina koja je veoma popularna u Urugvaju i Španiji. Štaviše, Kataloncima je za dan Sv. Stefana, praznik koji se u katoličkim zemljama slavi dan nakon Božića, na trpezi neizostavno posluženje upravo ovaj specijalitet.

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci (za 4 osobe): 

  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 1 komorač
  • 1 pecivo od prethodnog dana (ili dve kriške starog hleba)
  •  2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250 g kanelona
  • konzerva paradajza (850 ml)
  •  2 kašičice supe (instant)
  •  2 kašičice sušenog origana
  • so, biber 
  • 200 g mocarele
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje

Priprema

Povrće očistite, operite i nasecite na kockice.

Pecivo omekšajte u mlakoj vodi. Crni i beli luk oljuštite, naseckajte, pa pola prodinstajte s dodatkom komorača na vrelom ulju. Paradajz usitnite u konzervi, dodajte ga zajedno sa sokom, instant-supom i kašičicom origana. Ostavite da lagano vri oko deset minuta. Dodajte papriku i tikvicu, posolite, poparite i kuvajte još pet minuta. Rernu ugrejte na 200 stepeni.

Mocarelu ocedite i nasecite na tanke listove. Pecivo zgnječite i iscepkajte. Pomešajte s mlevenim mesom, jajetom, preostalim lukom, belim lukom i origanom. Posolite i pobiberite. Kanelone nafilujte smesom, stavite ih u podmazan pleh, po njima rasporedite mocarelu i sos od povrća i pecite oko 35 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Toni Radić: Kako oporaviti organizam nakon slava

Za vreme slava i zimskih praznika je veoma teško odoleti kaloričnim specijalitetima....
Posna slavska trpeza: Recepti kojima ćete zadiviti goste

I bez jaja, mesa i masnoće, jela mogu biti ukusna i lepo aranžirana. Kako veliki broj Srba slavi...
Bašte kao iz mašte

Pogledajte video-snimak i saznajte pobednike ovogodišnjeg Konkursa za najlepšu baštu u Srbiji,...
Danijela Buzurovic: Stefan me oduševljava istim osobinama kojim me i nervira

Lepa voditeljka Exkluziva, Danijela Buzurovic, prica nam o svojim prvim osecanjima koje je osetila...
Najlepše bašte Srbije 2014: vesela starinska bašta porodice Nestorov u Zemunu

Važno nam je da bašta uvek bude lepa zato što je od proleća do zime ona mesto gde u krugu...