Kaneloni s mlevenim mesom

Kaneloni su italijanska testenina koja je veoma popularna u Urugvaju i Španiji. Štaviše, Kataloncima je za dan Sv. Stefana, praznik koji se u katoličkim zemljama slavi dan nakon Božića, na trpezi neizostavno posluženje upravo ovaj specijalitet.

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci (za 4 osobe): 

  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 1 komorač
  • 1 pecivo od prethodnog dana (ili dve kriške starog hleba)
  •  2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250 g kanelona
  • konzerva paradajza (850 ml)
  •  2 kašičice supe (instant)
  •  2 kašičice sušenog origana
  • so, biber 
  • 200 g mocarele
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje

Priprema

Povrće očistite, operite i nasecite na kockice.

Pecivo omekšajte u mlakoj vodi. Crni i beli luk oljuštite, naseckajte, pa pola prodinstajte s dodatkom komorača na vrelom ulju. Paradajz usitnite u konzervi, dodajte ga zajedno sa sokom, instant-supom i kašičicom origana. Ostavite da lagano vri oko deset minuta. Dodajte papriku i tikvicu, posolite, poparite i kuvajte još pet minuta. Rernu ugrejte na 200 stepeni.

Mocarelu ocedite i nasecite na tanke listove. Pecivo zgnječite i iscepkajte. Pomešajte s mlevenim mesom, jajetom, preostalim lukom, belim lukom i origanom. Posolite i pobiberite. Kanelone nafilujte smesom, stavite ih u podmazan pleh, po njima rasporedite mocarelu i sos od povrća i pecite oko 35 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Maja Nikolić: Uskršnja čarolija u mom domu

Popularna voditeljka otkriva na koji način se veliki hrišćanski praznik Uskrs obeležava u njenoj...
Seka Aleksić: Volim da se dokazujem

U susret svom 33. rođendanu, folk pevačica Seka Aleksić otkriva šta će poželeti sebi i da li...
Nikola Rađen i Milan Gromilić: Tate za primer

Popularni vaterpolista bio je u ulozi manekena sa ćerkama Ninom i Teom na 24. Fashion Selectionu,...
Isidora Bjelica: Živim kao da mi je svaki dan poslednji

Poznata spisateljica otkriva da su mnogi promenili mišljenje o njoj posle knjige Spas, u kojoj je...
Irina Radović i Aleksa Jelić: Savršeni partneri za hedonizam

Voditelji šoua Ples sa zvezdama fotografisali su se za naslovnu stranu magazina Story café i tom...