Kaneloni s mlevenim mesom

Kaneloni su italijanska testenina koja je veoma popularna u Urugvaju i Španiji. Štaviše, Kataloncima je za dan Sv. Stefana, praznik koji se u katoličkim zemljama slavi dan nakon Božića, na trpezi neizostavno posluženje upravo ovaj specijalitet.

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci (za 4 osobe): 

  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 1 komorač
  • 1 pecivo od prethodnog dana (ili dve kriške starog hleba)
  •  2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250 g kanelona
  • konzerva paradajza (850 ml)
  •  2 kašičice supe (instant)
  •  2 kašičice sušenog origana
  • so, biber 
  • 200 g mocarele
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje

Priprema

Povrće očistite, operite i nasecite na kockice.

Pecivo omekšajte u mlakoj vodi. Crni i beli luk oljuštite, naseckajte, pa pola prodinstajte s dodatkom komorača na vrelom ulju. Paradajz usitnite u konzervi, dodajte ga zajedno sa sokom, instant-supom i kašičicom origana. Ostavite da lagano vri oko deset minuta. Dodajte papriku i tikvicu, posolite, poparite i kuvajte još pet minuta. Rernu ugrejte na 200 stepeni.

Mocarelu ocedite i nasecite na tanke listove. Pecivo zgnječite i iscepkajte. Pomešajte s mlevenim mesom, jajetom, preostalim lukom, belim lukom i origanom. Posolite i pobiberite. Kanelone nafilujte smesom, stavite ih u podmazan pleh, po njima rasporedite mocarelu i sos od povrća i pecite oko 35 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Na snimanju s momcima iz Državnog posla

Ekipa Lise je bila na snimanju serije Državni posao koja se emituje već treću sezonu svakog...
Mina Lazarević: Moj životni tempo može da razume samo onaj ko je non-stop pored mene

Glumica Mina Lazarević govori o tome kako se bori sa mnoštvom obaveza koje joj život nameće, ali...
Seksi ples na šipci kao prevencija raka dojke

Voditeljka Una Senić trenutno radi na projektu koji na nesvakidašnji način pomaže ženama u...