Kaneloni s mlevenim mesom

Kaneloni su italijanska testenina koja je veoma popularna u Urugvaju i Španiji. Štaviše, Kataloncima je za dan Sv. Stefana, praznik koji se u katoličkim zemljama slavi dan nakon Božića, na trpezi neizostavno posluženje upravo ovaj specijalitet.

Foto: Stockfood Foto: Stockfood

Sastojci (za 4 osobe): 

  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 1 komorač
  • 1 pecivo od prethodnog dana (ili dve kriške starog hleba)
  •  2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250 g kanelona
  • konzerva paradajza (850 ml)
  •  2 kašičice supe (instant)
  •  2 kašičice sušenog origana
  • so, biber 
  • 200 g mocarele
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje

Priprema

Povrće očistite, operite i nasecite na kockice.

Pecivo omekšajte u mlakoj vodi. Crni i beli luk oljuštite, naseckajte, pa pola prodinstajte s dodatkom komorača na vrelom ulju. Paradajz usitnite u konzervi, dodajte ga zajedno sa sokom, instant-supom i kašičicom origana. Ostavite da lagano vri oko deset minuta. Dodajte papriku i tikvicu, posolite, poparite i kuvajte još pet minuta. Rernu ugrejte na 200 stepeni.

Mocarelu ocedite i nasecite na tanke listove. Pecivo zgnječite i iscepkajte. Pomešajte s mlevenim mesom, jajetom, preostalim lukom, belim lukom i origanom. Posolite i pobiberite. Kanelone nafilujte smesom, stavite ih u podmazan pleh, po njima rasporedite mocarelu i sos od povrća i pecite oko 35 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Velnes šejk: Uskusno, zdravo i brzo!

Kako da na jednostavan način napravite prirodni, osvežavajući i hranljivi napitak od biljnog...
Detoks šejk: Vratite instant energiju

Kreativno inovativni kuvar, Toni Radić, objasniće vam kako da za vrlo kratko vreme napravite...
Nina Janković i Jelena Karleuša sa Ivanom Rabrenović za Story dizajnerski mesec

Modna urednica magazina Story Ivana Rabrenović odabrala je iz Šafranove kolekcije atraktivne...
Nikolina Ristović: Ovog leta ću izbeći hrvatsko primorje

Popularna voditeljka otkriva da li baš uvek može da kaže sve što misli u emisiji Bulevar i...
Radmila Manojlović: Ne glumim da sam zvezda

Popularna pevačica priča kako se s vršnjacima provela na proslavi deset godina mature, ističe da...