Pirotska kuhinja za gurmane

Premda u bogatoj pirotskoj kuhinji ima recepata na pretek, talentovani kuvari iz ovog kraja stalno smišljaju nova jela. Boban Tančić vam poklanja recept za "Ovčarski zalogaj".

Foto: Nenad Blagojević Foto: Nenad Blagojević

Jedno od najboljih mesta u Pirotu za uživanje u specijalitetima tamošnje kuhinje je krčma „Ladna voda“.

U etno-restoranu u ulici Nikole Pašića starom više od pola veka koji je pod zaštitom države, a koji u poslednje tri godine vode braća Boban i Bojan Tančić, možete probati razna jela: od čobanske salate, paprika sa rendanim ovčjim sirom i pirotskog kačkavalja do čuvene peglane kobasice, janije, jagnjećeg čomleka i gulaša od divljači.A o specijalitetima sa roštilja i sarmama da ne govorimo.

Šef kuhinje Boban Tančić (43) pripremio nam je „Ovčarski zalogaj”, jelo koje je osmišljeno baš u njegovom restoranu.  

Ovčarski zalogaj 

Potrebno je:

  • 250-300 g svinjskog vrata
  • 70 g ovčjeg sira
  • 30 g slanine
  • 60 g svinjske maramice
  • malo senfa
  • malo ljute paprike 

Priprema: Iseći i izlupati svinjski vrat, napuniti ga sirom i slaninom, namazati senfom i posuti ljutom alevom paprikom. Zatvoriti i sve umotati u svinjsku maramicu. Peći desetak minuta na roštilju.

Tekst: Nenad Blagojević

  

 

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Seka Aleksić: Kada me vređaju znam da se branim

Pevačica Seka Aleksić otkriva da li se Veljku često udvaraju druge žene, na koji način...
Na snimanju s momcima iz Državnog posla

Ekipa Lise je bila na snimanju serije Državni posao koja se emituje već treću sezonu svakog...
Mina Lazarević: Moj životni tempo može da razume samo onaj ko je non-stop pored mene

Glumica Mina Lazarević govori o tome kako se bori sa mnoštvom obaveza koje joj život nameće, ali...