Pirotska kuhinja za gurmane

Premda u bogatoj pirotskoj kuhinji ima recepata na pretek, talentovani kuvari iz ovog kraja stalno smišljaju nova jela. Boban Tančić vam poklanja recept za "Ovčarski zalogaj".

Foto: Nenad Blagojević Foto: Nenad Blagojević

Jedno od najboljih mesta u Pirotu za uživanje u specijalitetima tamošnje kuhinje je krčma „Ladna voda“.

U etno-restoranu u ulici Nikole Pašića starom više od pola veka koji je pod zaštitom države, a koji u poslednje tri godine vode braća Boban i Bojan Tančić, možete probati razna jela: od čobanske salate, paprika sa rendanim ovčjim sirom i pirotskog kačkavalja do čuvene peglane kobasice, janije, jagnjećeg čomleka i gulaša od divljači.A o specijalitetima sa roštilja i sarmama da ne govorimo.

Šef kuhinje Boban Tančić (43) pripremio nam je „Ovčarski zalogaj”, jelo koje je osmišljeno baš u njegovom restoranu.  

Ovčarski zalogaj 

Potrebno je:

  • 250-300 g svinjskog vrata
  • 70 g ovčjeg sira
  • 30 g slanine
  • 60 g svinjske maramice
  • malo senfa
  • malo ljute paprike 

Priprema: Iseći i izlupati svinjski vrat, napuniti ga sirom i slaninom, namazati senfom i posuti ljutom alevom paprikom. Zatvoriti i sve umotati u svinjsku maramicu. Peći desetak minuta na roštilju.

Tekst: Nenad Blagojević

  

 

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Evo šta krije Ulica lipa!

Story je bio na setu gde se snima nastavak uspešne televizijske serije Ulica lipa. Glumačka ekipa...
Toni Radić: Kako oporaviti organizam nakon slava

Za vreme slava i zimskih praznika je veoma teško odoleti kaloričnim specijalitetima....
Posna slavska trpeza: Recepti kojima ćete zadiviti goste

I bez jaja, mesa i masnoće, jela mogu biti ukusna i lepo aranžirana. Kako veliki broj Srba slavi...
Bašte kao iz mašte

Pogledajte video-snimak i saznajte pobednike ovogodišnjeg Konkursa za najlepšu baštu u Srbiji,...
Danijela Buzurovic: Stefan me oduševljava istim osobinama kojim me i nervira

Lepa voditeljka Exkluziva, Danijela Buzurovic, prica nam o svojim prvim osecanjima koje je osetila...