Pirotska kuhinja za gurmane

Premda u bogatoj pirotskoj kuhinji ima recepata na pretek, talentovani kuvari iz ovog kraja stalno smišljaju nova jela. Boban Tančić vam poklanja recept za "Ovčarski zalogaj".

Foto: Nenad Blagojević Foto: Nenad Blagojević

Jedno od najboljih mesta u Pirotu za uživanje u specijalitetima tamošnje kuhinje je krčma „Ladna voda“.

U etno-restoranu u ulici Nikole Pašića starom više od pola veka koji je pod zaštitom države, a koji u poslednje tri godine vode braća Boban i Bojan Tančić, možete probati razna jela: od čobanske salate, paprika sa rendanim ovčjim sirom i pirotskog kačkavalja do čuvene peglane kobasice, janije, jagnjećeg čomleka i gulaša od divljači.A o specijalitetima sa roštilja i sarmama da ne govorimo.

Šef kuhinje Boban Tančić (43) pripremio nam je „Ovčarski zalogaj”, jelo koje je osmišljeno baš u njegovom restoranu.  

Ovčarski zalogaj 

Potrebno je:

  • 250-300 g svinjskog vrata
  • 70 g ovčjeg sira
  • 30 g slanine
  • 60 g svinjske maramice
  • malo senfa
  • malo ljute paprike 

Priprema: Iseći i izlupati svinjski vrat, napuniti ga sirom i slaninom, namazati senfom i posuti ljutom alevom paprikom. Zatvoriti i sve umotati u svinjsku maramicu. Peći desetak minuta na roštilju.

Tekst: Nenad Blagojević

  

 

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato):

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar comment

LISA video
Na snimanju s momcima iz Državnog posla

Ekipa Lise je bila na snimanju serije Državni posao koja se emituje već treću sezonu svakog...
Mina Lazarević: Moj životni tempo može da razume samo onaj ko je non-stop pored mene

Glumica Mina Lazarević govori o tome kako se bori sa mnoštvom obaveza koje joj život nameće, ali...
Seksi ples na šipci kao prevencija raka dojke

Voditeljka Una Senić trenutno radi na projektu koji na nesvakidašnji način pomaže ženama u...